1. Chào mừng bạn đã đến với cộng đồng Kỹ năng giao tiếp.

  Ở đây tại Noichuyenhay.com là nơi sinh hoạt của những người đam mê học hỏi và phát triển những kỹ năng mà chúng ta cần phải có trong cuộc sống, công việc hàng ngày.

  Cho dù bạn đang ở nơi làm việc, một người tìm việc, sinh viên, giáo viên hoặc cha mẹ, hoặc chỉ quan tâm đến việc phát triển các kỹ năng quan trọng của bạn, bạn sẽ tìm thấy nhiều thông tin ở đây về kỹ năng sống cần thiết. Hy vọng rằng những chia sẻ này sẽ giúp bạn cải thiện cuộc sống cá nhân và nâng cao sự chuyên nghiệp của bạn.

  Bạn sẽ tìm thấy những thông tin bổ ích và nói cho người khác về cộng đồng Nói chuyện hay để mọi người cùng chia sẻ giúp đỡ nhau tự tin và thành công trong cuộc sống. Chúc bạn một ngày tốt lành!

  Tắt thông báo

Cách luyện giọng nói hay quá mọi người

Thảo luận trong 'MC dẫn chương trình - Kỹ năng thuyết trình' bắt đầu bởi MC người dẫn chương trình, 11/6/16.

Lượt xem: 12,342

 1. Mình thấy ở bên này có bài Tuyển tập cách luyện giọng nói hay quá, nhưng chưa có bản đầy đủ toàn tập, mình xin trích đoạn bài đó lên đây cho moi người cùng học tập, bạn nào có bản đầy đủ thì chia sẻ bổ sung thêm cho nhau nhé!

  [​IMG]
  Luyện giọng nói hay​

  Giọng nói hay giúp chúng ta có một bài nói chuyện hoàn hảo, vì thế mà người xưa có câu “Nhất thanh nhì sắc”. Điện ảnh ABV xin chia sẻ với các bạn tuyển tập cách luyện giọng nói hay:

  Bài 1. GIỚI THIỆU CHUNG
  Bài 2. CÁC BÀI TẬP LUYỆN ÂM (hãy xem bài trước đây: (Cách sửa lỗi phát âm để có một một giọng nói chuẩn (phần 1))
  Bài 3. BÀI TẬP LUYỆN TẠO NGỮ ĐIỆU VÀ SỨC TRUYỀN CẢM
  Bài 4. BÀI TẬP LUYỆN TỐC ĐỘ

  Để nói chuyện tự tin bạn hãy xem bài viết này: Kỹ năng làm MC dẫn chương trình – Tự tin thuyết trình

  Bài 1. GIỚI THIỆU CHUNG

  PHƯƠNG PHÁP LUYỆN TẬP ĐỂ CÓ GIỌNG NÓI HAY  1. Sơ lược về giọng nói  Nhận thấy tầm quan trọng của một giọng nói hay, chuẩn, đẹp; bằng những hiểu biết kém cỏi, tôi biên soạn “chương trình” nhỏ này cho tôi và cho những ai muốn gây ảnh hưởng tích cực đến người khác bằng giọng nói của mình.

  Những bài tập trong chương trình được tôi tuyển chọn từ những quyển sách, các tập thơ mà tôi thấy là phù hợp với mục đích “luyện giọng”. Đặc biệt phần quan trọng của chương trình là phần phát âm được tôi lấy từ “Từ điển vần” của GS. Hoàng Phê và “Từ điển từ và ngữ Việt Nam” của GS.Nguyễn Lân.

  Những bài tập trong đây nếu được nghiêm túc tập luyện với những hiểu biết về phương pháp, chắc chắn rằng bạn sẽ có sự thay đổi về giọng nói sau 2 tuần luyện tập.

  Giọng nói chiếm 38% sức mạnh thông điệp truyền tải khi bạn giao tiếp với người khác. Người có giọng nói hay không những có thể gây ấn tượng tốt trong mắt người khác mà mức độ thành cônghạnh phúc trong cuộc sống so với những người chỉ có giọng nói bình thường cũng cao hơn. Cùng một nội dung, nhưng người đã qua quá trình luyện tập giọng nói, nói sẽ khác hơn nhiều so với một người trước giờ chưa bao giờ quan tâm đến giọng nói của mình.

  Giọng nói hay một phần do trời phú, nhưng điều đó không có nghĩa là không thể luyện tập. Tất cả là do sự cố gắng và quyết tâm của bạn.

  Giọng nói của Bắc, Trung, Nam có những điểm khác nhau cơ bản; không có giọng nào hay hơn giọng nào, bởi mỗi giọng có âm vực-sắc điệu riêng biệt làm nên cái “chất đẹp” của từng miền. Tuy nhiên, để dễ dàng trong quá trình giao tiếp thì giọng nói phải theo chuẩn phổ thông, không sử dụng phương ngữ địa phương, và đặc biệt không được phát âm sai chính tả.

  Để sửa lại những điều chưa đúng, chưa đẹp, chưa chuẩn đó không có cách nào khác là tập luyện.

  Đối với một luật sư, một giáo viên, một chuyên viên tư vấn, một nhân viên tiếp thị sản phẩm, phát thanh viên,.v.v…, những người có liên quan đến việc nói năng để truyền tải thông tin thì một giọng nói hay là điều không thể thiếu.

  2. Bí mật của giọng nói hay  a. Thở bụng


  Giọng nói hay trước tiên phải có độ vang, mạnh và rõ ràng. Để được những hoa trái đó không có cách nào khác ngoài việc ta gieo trồng.

  Thở bụng chính là hạt giống của một giọng nói vang, mạnh và rõ ràng.

  Chú ve sầu trên cây, chú ếch ộp ngoài bờ ao đều thở bụng, đều sử dụng bụng của mình để chứa hơi nên âm thanh mới to, rõ và vang vọng như thế.

  Có một điều vui và lý thú thế này, bạn có để ý rằng những em bé thường khóc to hơn người lớn không? Là vì em bé sử dụng bụng để thở đấy! Ngày còn bé, chúng ta cũng sử dụng bụng để thở, nhưng lớn dần lên tự nhiên chúng ta lại chuyển sang thở ngực. Thở ngực thì hơi ít hơn, nói dễ đứt hơi, không thể nói dài trong một buổi thuyết trình được, hoặc giọng nói nghe có vẻ gấp gáp, ngang phè phè không có nhịp điệu và trầm bổng. Bạn có thể tự kiểm tra xem mình đang thở bụng hay thở ngực bằng cách quan sát cách thở của mình. Nếu thở vào bụng phình lên, thở ra bụng xẹp xuống là thở bụng. Ngược lại nếu thở vào ngực phình lên và thở ra ngực xẹp xuống là thở ngực. Sau khi quan sát cách thở của mình rồi, bạn cần điều chỉnh lại cho phù hợp, nếu bạn đang thở ngực thì bạn nên chuyển sang thở bụng. Ban đầu tập chưa quen, nhưng dần khi tạo được phản xạ rồi bạn sẽ chuyển sang thở bụng một cách tự nhiên. Cách tập: Việc đầu tiên là bạn phải trở về với hơi thở của bạn. Có nghĩa là khi bạn thở vào bạn biết là mình thở vào và thở ra thì biết là mình thở ra. Đó gọi là hơi thở có ý thức. Bạn thở vào chầm chậm đếm từ 1-6 giây, giữ lại 3 giây sau đó thở ra chầm chậm cũng từ 1-6 giây. Nhớ là, khi thở vào bụng bạn phình lên, và thở ra bụng bạn xẹp xuống. Bạn có thể điều chỉnh số giây thở vào, giữ lại và thở ra cho phù hợp với sức của bạn, đừng cố gắng nín thở. Quan trọng là hít thở tự nhiên, biết mình đang thở, và thở bằng bụng. Bạn có thể đi, đứng, nằm, ngồi quan sát hơi thở và cách thở của mình, một thời gian ngắn bạn sẽ dần quen. Thở bụng ngoài việc giữ hơi để giọng nói của bạn vang, ấm, trầm hơn nó còn giúp bạn an tĩnh tinh thần mỗi khi mệt mỏi. Khi bạn đã thở bụng được, tích trữ hơi được thì như một đại tài chủ, muốn sử dụng tài sản của mình thế nào cũng được; bạn muốn giọng mình vang nó sẽ vang, muốn ấm nó sẽ ấm, muốn trầm bổng thì nó sẽ trầm bổng!

  b. Phát âm rõ ràng   
  Quan tâm nhiều
  Tour du lịch Ninh Bình
  Tour du lịch Ninh Bình bởi Antamtour99, 14/9/22 lúc 09:50
 2. Alimalta

  Alimalta New Member

  Giọng nói mạnh mẽ là vũ khí của bạn trong việc tiếp cận với đám đông. Nếu giọng nói của bạn không gây ấn tượng với mọi người thì nó không có ích gì và bạn chỉ lãng phí năng lượng của mình. Bạn phải định hình kỹ năng nói của mình theo cách sao cho âm lượng của bạn đủ cao để truyền đạt với mọi người trong một hội trường mà không cần dùng đến bộ khuếch đại âm thanh.
   
 3. AaronMoibe

  AaronMoibe New Member

  ЧИСТЫЕ КОМНАТЫ
  Одним из основных направлений в деятельности компании «Термопроцесс» является разработка и производство комнат избыточного давления или чистых комнат. Чистая комната предназначена для проведения различных видов лакокрасочных работ, позволяя получать при этом поверхности стабильно высокого качества за счёт создания оптимального микроклимата в рабочей зоне, очищенной от примесей, мелкодисперсионных взвесей, аэрозолей.
  http://www.termoprocess.ru/katalog/konvektivnye_sushilnye_kamery_dlya_drevesiniy/ СБОРНИКИ ОТХОДОВ ЛКМ
  Система для очистки воды от лакокрасочных отходов (шлама) в окрасочных кабинах ОКВ. Система работает в замкнутом цикле.
   
 4. RalphlaP

  RalphlaP New Member

  I organize a great site to watch the news of France and other World in English. I am French myself, but I live in America, and I am precise interested in culture here the info at home
   
 5. SapDdteanomogt

  SapDdteanomogt New Member

 6. subzeroSlult

  subzeroSlult New Member

 7. Normanjeoxy

  Normanjeoxy Member

  Below, we have compiled a list of the most effective and popular legal steroids products on the market today. Cardarine libido Cycle on for four weeks and then go off for two weeks.This steroid is perfect for.Truly devoted may select Stanozolol – well, rightly so.Hi Roxanne, thank you very much for reaching out!It is also said that the right diet contributes 80% to muscle building.Many nuts are also high in polyunsaturated fatty acids, which can reduce testosterone levels.You can buy D-Bal directly from the manufacturer’s website. How Can Legal Steroids Help Increase Muscle Mass and Strength? Dianabol facial hair growth It contains a combination of natural testosterone boosters, branched chain amino acids, rare plant extracts, and their secret ingredient: methyl sulfonyl methane.Primobolan is a steroid that works very well for cutting cycles.You will receive real-time coaching from a PRO with more than 10 years bodybuilding experience and a winner of several reputable bodybuilding competitions.While you might note all natural ingredients as safe for your body, you should proceed with caution.Many anabolic steroids only come in pill form while at the same time some come in the form of injectable administration or in the form of steroid pills as well; it largely depends on the steroidal hormone in question.Because we went through Amazon to pick 5 of the Best Steroid Alternatives for you guys to use.Here are the best steroids you could take today. https://eviljinx.com/activity/p/3946/ Tren cough There’s 300mg of choline in every Winsol serving, which is just what the body needs to experience healthy brain development, optimize cellular growth and improve liver function.These ingredients include: Maca (Lepidium meyenll) (tuber) Mucuna Pruriens (seeds) Hawthorn Berry (Crataegus Oxyacantha) 2-amino-5-(diaminomethylidene amino) Pentonic acid.There are a number of natural steroids available that are safe and legal to use.You might be thinking that these sound like common ingredients, but they’re not…proper standardization is something Brutal Force does better than any other steroid alternative manufacturer.Steroids do not, in most cases, build any muscle on their own – instead they provide you with the opportunity to train harder, for longer without feeling fatigue.But apparently, asparagus is also beneficial for anyone looking to build more muscle.Whether u are not homosexual, you going to pull chicks.
  https://georgialandtrader.com/uncategorized/sarm-stack-recomp-best-sarm-stack-for-cutting/ Sarm stack recomp
  https://molakat.com/crazy-bulk-philippines-mhp-supplement-stacks/ Crazy bulk philippines
  https://sef.com.ng/activity/p/96870/ Somatropin novartis-bio
  https://shobeklobek.com/human-growth-hormone-usage-anavar-nedir/ Human growth hormone usage
  https://imedihelp.com/forums/profile/sarms48303758/ Human growth hormone height
  Thus, each 30-capsule bottle of the supplement is good for ten days.Currently they are strictly used for medicinal purposes, including the treatment of muscle-wasting diseases.Using them on the wrong dosages and cycles can cause serious health complications.The heart goes to risk for damages in a various means.In more detail, I examined Sustanon in a separate review.Here are 3 pimple free build muscle.Some provide endurance, some assist with recovery.
  56719018@$!
   
 8. Normanjeoxy

  Normanjeoxy Member

  [​IMG]
  As expected, Clenbuterall turned out to be the most powerful legal fat burner ever. https://bodaciousshops.com/activity/p/136384/ Clenbuterol fat burner results What Are Good Testosterone Leveles Black Panther Male Enhancement Amazon.It kicks in after about a week of consistently using it.Deca may be one of the most powerful anabolic steroids to take for bulking and purposes, but there’s one anabolic steroid that is the king of cutting steroids.But there is always a danger present.As you can see above many of them will lead to massive increases in strength, size and overall performance but along with the increase in strength you will find there are a host of side effects.Any kind of potatoes (besides the fried kind at the fast-food joint) are beneficial to your testosterone levels.What are the ingredients in Trendrolone? Anadrol helps to create more red blood cells, which can lead to an increased oxygen carrying capacity. Ostarine lgd stack dosage However, stacking Anavar with Test-E will yield very impressive results.You also get a free eBook on testosterone diet tips with every purchase.Despite … Decaduro Review 2021 (Is This Steroid Alternative Worth It?For example, while the naturally produced male hormone testosterone is both anabolic and androgenic at an even 1:1 ratio, some compounds like the popular Tren steroid (Trenbolone) are almost purely androgenic.There have been massive changes in the techniques of building muscles, burning fat, machines used as well as supplements over the past few years.DecaDuro (Deca-Durabolin Alternative) DecaDuro is a safe and legal alternative to one of the bodybuilding world’s most popular steroids ever: Deca-Durabolin.It could be run straight through or cut out in the weeks prior to the show and possibly reintroduced later on. Zphc trenbolone acetate Winstrol first function was to create an increased red blood cell count – assisting individuals in creating oxygenated blood and transporting nutrients.If strength gains are your priority, BCAAs or even a run of the mill whey protein supplement can increase muscle synthesis and reduce muscle damage, leading to better workout results.By squatting often, you will put your body in an anabolic state, forcing it to adapt and grow bigger and stronger.The use of smaller doses of anabolic steroids, particularly those formulated for daily administration (such as transdermal applications of testosterone as opposed to i.Touted by many bodybuilders as one of the best in the market, Testo Max offers massive strength gains and helps improve lean muscle mass.Cortisol is produced by the adrenal glands, steroid tablets bodybuilding.We must allow enough time for this “normal” to change; we must create a new set normal if we are to hang onto any of the gains made.
  https://nooorasa.ru/2021/11/13/nandrolone-withdrawal-anabol-for-sale/ Nandrolone withdrawal
  Anabolic steroids for fat loss
  Primobolan libido
  Steroids that don't cause hair loss
  https://members.cicibower.com/activity/p/7942/ How to inject testosterone in shoulder
  For all-around versatility, it’s hard to beat CrazyBulk Bulking Stack when it comes to giving your body the ingredients it needs to produce anabolic hormones.The 5 Best Legal Steroid Stacks.This way, you achieve high quality, lean muscles, as well as faster recovery times after each workout session.Applies to prednisolone: compounding powder, injectable solution, injectable suspension, oral liquid, oral suspension, oral syrup, oral tablet, oral tablet disintegrating, best anabolic steroids ever.Anabolic steroids can also cause glucose intolerance, baldness, and acne (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8).It is not a good idea to tell him why you need to consult, but you should run some tests to make sure that you are healthy enough to use anabolic/ androgenic steroids (AAS).However, other bodybuilders who don’t want to compete in the IFBB Mr Olympia, or other federations, may be more satisfied with their size; and thus refrain from taking illegal substances.
  56719018@$!

  proviron homebrew
  masteron anavar proviron cycle
  uk testosterone cypionate
  standard dose testosterone cypionate
  clenbuterol and obesity
  buy anabolic steroids anmeldung charts bookmark-button
  gh is secreted by
  somatrope 50 iu german labs precio
  can testosterone cypionate im be absorbed by the skin
  testosterone enanthate steroid.com
  prohormone release
  buying sustanon in mexico
  cutting stack t nation
  is testosterone cypionate covered by insurance
  how to come off testosterone cypionate
  is clenbuterol legal in spain
  extreme prohormones
  most effective use of clenbuterol
  height enhancer medicine
  dianabol tablets amazon india
  what does serovital do for you
  superdrol or dianabol
  dianabol australia
  best non methylated prohormone for bulking
  testosterone cypionate 250 bodybuilding
  is testosterone therapy a steroid
  how to improve hgh naturally
  clenbuterol testing in horse hair
  fda prohormones
  clenbuterol sedates hunger
  trenbolone testosterone dianabol
  best sarms stack for bulking
  buy steroids europe online
  hormone doctor sydney
  dianabol high dosage
  buy dianabol tablets
  sustanon winstrol masteron cycle
  sarms to burn fat
  where to buy injectable steroids online
  does serovital help with hair loss
  depo testosterone cypionate side effects
  nolvadex and proviron for libido
  deca durabolin for rheumatoid arthritis
  dianabol online price in india
  sustanon 250 and testosterone ethanate
  test c steroids
  steroid cycles and stacks
  tren bloat
  furazabol vs stanozolol
  stanozolol failing horses
   
 9. f4nt0mespgl0w

  f4nt0mespgl0w New Member

  CSGO - Fantom Bot v8 + AntiVAC!
  (Osiris based)


  Like ✔ Favorite ✔ Share ✔ Comment ✔ Subscribe ✔


  #aimbot #wallhack #esp #skinchangerfree #skinchanger

  Free download for 15 days! Access the website!

  A wonderful cheat for CS:GO. Comfortable interface with language and theme choice; a large functionality and unique features: wallhak with a recording bypass; smooth legit aimbot, fast rage aimbot; nventory, profile, and medal changers; legit anti-aims, anti-kick. Cheat will provide you lots of advantages over your opponents in any situation.

  ⚠ ️BEST AIMBOT / WALLHACK AND ESP FOR CSGO ⚠

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬★DESCRIPTION★▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  DOWNLOAD HERE: www.fantomcsgo.com

  Steps to run the cheat:

  1) Download the file in the official link
  2) Extract the .zip file and run the cheat file - deviance_v12
  3) After running the file, open CSGO and press HOME button for MENU options

  * Like most Cheats, it is recommended that you disable your anti-virus software
   
 10. Charlestycle

  Charlestycle New Member

 11. AnthonyRed

  AnthonyRed New Member

  Tan real como quieras que sea. Complete esta breve encuesta y le daremos la oportunidad de ganar un iPhone 12 Pro. Visita https://playesports.org/
   
 12. Richardves

  Richardves New Member

 13. Davidpeeno

  Davidpeeno New Member

  Компания When Build предлагает к продаже испарители кондиционеров и холодильника. Связывайтесь с нашими менеджерами по телефонам, указанным на сайте. Наши специалисты помогут Вам подобрать нужное обстановка, предоставят информацию о цене, расскажут о дополнительных преимуществах.
   
 14. Картонные коробки купить в Санкт-Петербурге

  Упаковка из картона была и остается самым распространенным видом тары. Этому способствует невысокая цена материала, его универсальность, легкость, экологичность. В качестве материала для создания такой тары используется бумажное сырье, которое не наносит вреда окружающей среде и легко утилизируется.

  Но самое главное качество картонных коробок — возможность хранения и перемещения грузов без потери их физических качеств. Только покупка надежной гофроупаковки гарантирует безопасность продукции при транспортировке. Архивные короба помогут структурированно хранить документацию.

  <a href=https://korobki-v-spb-na-zakaz.ru>Картонные коробки купить в Санкт-Петербурге</a>
   

Chia sẻ trang này

Đang tải...