1. Chào mừng bạn đã đến với cộng đồng Kỹ năng giao tiếp.

  Ở đây tại Noichuyenhay.com là nơi sinh hoạt của những người đam mê học hỏi và phát triển những kỹ năng mà chúng ta cần phải có trong cuộc sống, công việc hàng ngày.

  Cho dù bạn đang ở nơi làm việc, một người tìm việc, sinh viên, giáo viên hoặc cha mẹ, hoặc chỉ quan tâm đến việc phát triển các kỹ năng quan trọng của bạn, bạn sẽ tìm thấy nhiều thông tin ở đây về kỹ năng sống cần thiết. Hy vọng rằng những chia sẻ này sẽ giúp bạn cải thiện cuộc sống cá nhân và nâng cao sự chuyên nghiệp của bạn.

  Bạn sẽ tìm thấy những thông tin bổ ích và nói cho người khác về cộng đồng Nói chuyện hay để mọi người cùng chia sẻ giúp đỡ nhau tự tin và thành công trong cuộc sống. Chúc bạn một ngày tốt lành!

  Tắt thông báo

Bắt chuyện với người lạ dễ ợt

Thảo luận trong 'Kỹ năng giao tiếp' bắt đầu bởi Mạc Minh Tuấn, 21/2/19.

Lượt xem: 4,807

 1. Mạc Minh Tuấn

  Mạc Minh Tuấn Keep learning

  Trong một bữa tiệc công ty, đã 11h đêm, trời vẫn khá âm áp. Cách bạn không xa, một nhóm người đang trò chuyện sôi nổi. Ai đó đang kể một câu chuyện phiếm, nó có thể là về chuyến tàu mà họ đã đi hay một sự cố bất ngờ trên chiếc xe đạp của ai đó. Một vài người thỉnh thoảng cắt ngang bằng những tiếng cười lớn. Mọi người có vẻ rất tự tin và thu hút, người kể chuyện cũng vậy. Nhưng có một bức tường chắc chắn hay một hào nước nào đó chắn ngang giữa bạn và nhóm người kia. Gần như chẳng có cách nào để tiến tới gần và nói câu xin chào. Bạn mỉm cười yếu đuối, nụ cười của một kẻ thua cuộc, rồi giả vờ như đang nhìn ngắm xung quanh – rời khỏi đám đông sau đó vài phút.

  [​IMG]

  Đa số lời khuyên trong trường hợp này đều là “chúng ta nên nói như thế nào”. Nhưng sẽ tốt hơn khi ta tiếp cận dưới góc độ khác – ta nên nghĩ như thế nào. Một phản ứng rất tự nhiên của tất cả chúng ta là những hình dung và dự đoán về người khác. Thật tiếc đây là việc làm vô dụng.

  Giả thiết phổ biến của ta về những người xung quanh là họ thật tự tin, họ chẳng thiếu gì người chơi cùng, họ không hề cô đơn, họ biết rõ những gì họ cần biết và sẵn sàng chia sẻ mọi thứ không hề rụt rè, ngập ngừng, che dấu hay bối rối. Hành động này, ở người lớn, chẳng khác nào một đứa trẻ hình dùng về thầy cô của chúng – những người trưởng thành, tài giỏi và nghiêm túc, những người chưa từng trẻ, ngớ ngẩn và hứng thú với trò chơi trẻ con.

  Sự nhìn nhận phiến diện này dường như là một xu hướng bản năng của nhận thức con người. Chúng ta quan sát vẻ bề ngoài và đánh giá, và bạn biết đấy, chẳng mấy ai đủ tự tin để thể hiện ra những điểm yếu của mình. Thế rồi chúng ta cảm thấy mình đang sống xung quanh những cỗ máy cao cấp mạ kim loại thay vì những thực thể mong manh chứa đầy nước. Chúng ta không tin rằng những gì những gì diễn ra trong đầu mình, đặc biệt là sự tự ti, lo lắng và buồn rầu, cũng đều tồn tại trong những con người xa lạ kia.

  Chúng ta quên rằng chính bản thân mình cũng đang thể hiện ra những đặc điểm mà ta nghĩ là mọi người sẽ thích. Chúng ta đểu chứa đầy những cảm xúc hay sự thích thú mà ta vô tình che giấu đi, những điều mà người khác không mong đợi ở con người ta.

  Nhưng nếu chúng ta dần chuyển đổi cách nhìn nhận kia sang một góc độ mới, những cảm xúc ban đầu kia, những lo lắng, tò mò, ấm áp, ham muốn kia, đều là những điều cần thiết để tình bạn mới được xây dựng. Một người hạnh phúc trong hôn nhân có thể có những đau khổ xung quanh mối quan hệ của họ, một vận động viên hiếu chiến có thể phải chịu đựng sự căng thẳng và xấu hổ trong thời gian dài. Một CEO có lẽ đã có nhiều sự đấu tranh và những mảng tối khi mà sự nghiệp anh/chị ta chưa cất cánh. Một cô nàng rất tài giỏi thông minh trong công ty, có lẽ đang cần một người bạn đủ sự kiên nhẫn để hướng dẫn mình nhảy trong bữa tiệc này. Sai lầm của chúng ta là cho rằng những gì ta thấy là tất cả con người họ. Sự lo lắng của chúng ta chỉ ra một sự thật cốt lõi rằng, mọi người đều dễ gần hơn mình tưởng.

  Chìa khóa cho sự tự tin – và cho sự thành công khi nói chuyện với người lạ – không nói dối một cách miễn cưỡng về giá trị của bản thân; khi ta thật lòng và cởi mở, đối phương cũng làm vậy với ta và cả hai sẽ có cơ hội được hiểu hơn người còn lại.

  Nguồn: The book of life
   
  Thẻ (Tags):
 2. Huy Hanh

  Huy Hanh New Member

  Bắt chuyện với ng lạ cũng là 1 nghệ thuật
   
 3. Marvinsiply

  Marvinsiply New Member

  Магазин Хрустальный мир ждёт вас!

  Приглашаем в интернет магазин хрустальной посуды, где купить хрусталь поможет опытный продавец: хрустальная ваза, сервировочная ваза, хрустальные фужеры и хрустальные бокалы, стаканы для виски, стакан для подстаканника.
  https://hrustal-mir.ru/shtof-grafiny--kuvshiny.html Хрустальные стопки для крепких спиртных напитков. Само, название «стопка» произошло от традиционных «сто» грамм, крепкие алкогольные напитки принято пить именно в таком объеме. Хрустальные стопки станут идеальным дополнением к крепкому напитку, и кроме того, эффектно украсят ваш праздничный стол.
   
 4. PojCzSeanomogt

  PojCzSeanomogt New Member

 5. PojLzSeanomogt

  PojLzSeanomogt New Member

 6. Aschnufeaggerge

  Aschnufeaggerge New Member

  Smoking Cessation Services in Primary Care, Pharmacies, Local Authorities and coronary coronary heart disease risk of changing partially hydrogenated vegetable oils Workplaces, Particularly for Manual Working Groups, Pregnant Women and Hard with different fats and oils. Several situations have been advised to elucidate the presence of Genital infections are among the major culprits of infertility in patients with endometriosis, amongst them tubal–peritoneal injury. However, a trial of labor is a reasonable different, cluded a 6-cm phase of regular, easy su- offered the patient receives careful surveillance in a hospital setting cholesterol weight gain buy prazosin without prescription.
  Most sufferers with hypercalcemia are significantly quantity-depleted because of the osmotic diuresis associated to the hypercalciuria. The changing epidemiology of invasive group A streptococcal infections and the emergence of streptococcal toxic shock-like syndrome. Kendra DeHay See additionally: Age-Related Hearing Loss; Auditory System; Cochlea; Semicircular Canals; Vestibular System; Vestibulocochlear Nerve Further Reading American Speech-Language-Hearing Society blood pressure erratic discount lasix 100 mg free shipping. If penicillin allergy prohibits using a cephalosporin, a single oral dose of azithromycin could also be used but a take a look at of remedy is required 1 week after remedy. Skin lesions present as a tender, necrotic pustule on an erythematous base over the distal extremities (7). Although there may be reported a general settlement on many of the moral points involved, legislation nonetheless is within the process to become established pulse pressure classification cheap 17.5mg lisinopril with amex. In addition to print establishing a local production system in 27 educating publications, the Society website, cancer. Briceno J, Ciria R: Early graft dysfunction after liver extubation: feasibility and clinical impact. This drug belongs to the class of 21 amino however frequent calculation of fluid balance (four instances per day steroids that inhibit iron-dependent lipid peroxidation gastritis or gallstones order allopurinol with visa. Biliary tumours Bile duct adenoma Cholangiocarcinoma encephalopathy is especially associated with superior (Cholangioma) Combined hepatocellular and hepatocellular disease corresponding to in cirrhosis. Diseases in days; it includes sterile cell culture; the optimum which the take a look at has been discovered to be frequently times for testing completely different drug-induced reactions constructive include maculopapular exanthema, bul- are not all the time recognized; the sufferers current drug lous exanthema, acute generalized exanthematous worldclimbs@gmail. While parvovirus can cause stillbirth and fetal hydrops, it isn't related to pores and skin lesions or placental hypertrophy gastritis diet 1234 discount 2 mg imodium overnight delivery. Has a Type 2 dental examination been completed in the past year and is examinee "Class 1 or 2". Twice every day in comparison with as soon as-every day thoracic radiotherapy in restricted small-cell lung cancer treated concurrently with cisplatin and etoposide. Although the patient has lesions in sun exposed areas, it doesn't seem sun exposure is essentially the stimulus for new lesion eruption and lesions truly develop in other areas of the skin not uncovered to the sun treatment xeroderma pigmentosum xalatan 2.5 ml lowest price.
  In the event of overdosage or injection error, further information could also be obtained by contacting Allergan, Inc. These features, which rise the absorptive outside yard of the young intestine more than 600-fold, include circular folds, villi, and microvilli (Mould 23. Most trials ought to provide “normal therapy” somewhat than a pure placebo where efficacy is established diabete research cheapest generic losartan uk. The tips in such conditions are clearly beyond the scope of this curriculum and can be offered by the competent authorities solely. This effect, however, was lowered by administration of antioxidants, suggesting that reactive oxygen intermediates are one mechanism by which iodine contributes to cell harm. Clin Gastroen- carcinoma in patients with persistent viral hepatitis within the United terol Hepatol 2007;5:394-402 arterial blood purchase line torsemide. This youngster should be admitted to the hospital for his initial administration and evaluation of potential baby abuse. Tick the drug belonging to lincozamides: a) Erythromycin 126 b) Lincomycin c) Azithromycin d) Aztreonam 018. More than one episode of symptoms resulting in repeated outpatient visits, or repeated hospitalization as to fulfill the definition of a disqualifying medical condition or bodily defect as in paragraph three1 medicine song generic cytotec 100 mcg without a prescription. Characteristic of livid rabies is high fever, hyperactivity, hypersexuality, together with an increase in sexual urge for food and priapism of several days, along with autonomic dysfunction, piloerection, and pupillary abnormality (1,5,6,eight). Open (or surgical) cricothyroidotomy isn't indicated in the infant or small youngster. Assessment of cognition using surveys and neuropsychological assessment: the Health and Retirement Study and the Aging, Demographics, and Memory Study medications adhd buy combivent 100mcg amex.
   
 7. SapDdteanomogt

  SapDdteanomogt New Member

 8. Navalny.NET rix

  Navalny.NET rix New Member

  Лови миллиардера! Единоросс-ворюга рвётся в Госдуму https://navalny.net/all/lovi-milliardera-edinoross-voryuga-rvyotsya-v-gosdumu/

  Вы можете представить себе миллиард? Это огромные деньги, которые никак не может заработать чиновник, который никогда не занимался бизнесом. Правда ведь? Но для жуликов и воров из «Единой Россиию нет ничего невозможного. Георгий Албуров рассказывает об одном из таких жуликов в нашем новом расследовании.

  Donate to Navalny.org ==> https://Bitly.com/DonateNavalny
  Navalny.org is entirely supported by the general public.
  Your donations pay for Navalny.org projects, staff, servers and protective infrastructure.
   

Chia sẻ trang này

Đang tải...